sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Filme 2011 – SF – Terminator 5

Da, 5! Seria filmelor “Terminator” nu s-a împotmolit. Cinemagia îl recomandă pentru anul acesta, iar în Imdb figurează în expectativă pentru 2012. În orice caz, dacă nu mai joacă Schwarzy în el, poate întârzia cât de mult vor ei. Bineînţeles că îl voi vedea, dar cu mai puţin entuziasm decât pe primele trei.

Iniţial, filmul s-a bazat pe ideea călătoriei în timp fără posibilitatea călătorului de a lua vreun obiect cu el (nici măcar de îmbrăcăminte). Au încercat să arate un paradox temporal (că cine şi-a trimis tatăl în trecut n-ar fi existat dacă n-ar fi făcut-o). Apoi au insistat pe acţiune şi efecte speciale ca să aibă priză la public.

Ce va aduce nou “Terminator 5”? S-a anunţat că va fi o călătorie în timp a lui John Connor, astfel încât să-şi poată lua laurii de salvator al omenirii mai repede decât în primele scenarii. Cu siguranţă, efectele speciale vor fi cât mai spectaculoase pentru a compensa lipsa de inovaţie în privinţa conceptelor SF. Sau poate de asta s-a amânat lansarea. Ca să mai lucreze la “ideile şocante”.

Niciun comentariu:

Primăvara

  De sub pătura de nea a ieșit un ghiocel , Iar o mic ă viorea s-a întins încet spre el. Mii de rândunele peste dealuri vin Și râul de...